Nyhetsbrev feb 2020

Bästa medlem,

Ett händelserikt år har passerat. För många av er förknippas det kanske med alla turer och olägenheter som fönsterrenoveringen medförde. Från styrelsens sida vill vi tacka för er tålmodighet. Trots förseningen så ser vi ändå ett gott resultatet, till en lägre kostnad än förväntat.

Ytterligare information:

Ekonomi

Vi har en fortsatt god ekonomi med positivt kassaflöde från den löpande verksamheten. Dock har fönsterrenoveringen, som vi förhoppningsvis inte behöver göra igen på cirka 20 år, redovisats som ”Övriga reparationer”, vilket belastar resultatet negativt för det gångna året. Styrelsen har därför tagit ett ytterligare lån på 800 tusen för att ha tillräcklig likviditet.

Kommande obligatorisk ventilationskontroll

Vart sjätte år genomförs en obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Tiden går fort och nu är det dags igen. Den 17-18 mars kommer ventilationen i varje lägenhet att kontrolleras av företaget Peter Sotare. Rent praktiskt innebär det att samtliga nycklar måste samlas in igen om det inte är någon i lägenheten som kan släppa in OVK-kontrollanten. Närmare information kommer i början av mars. 

Kommande stamspolning

Det är även är dags för en stamspolning, vilken kommer genomföras i samband med OVK:n, då vi ändå gör en nyckelinsamling. Mer info om dessa arbeten inom kort.

Kommande föreningsstämma blir den 18 maj

Ordinarie föreningsstämma för räkenskapsåret 2019 kommer att hållas den 18 maj kl 19.30 på föreningens innergård. En formell kallelse med dagordning skickas ut tre veckor innan mötet.

Medlemmar är välkomna att lämna in motioner till stämman. Dessa skickas till styrelsen@brfsvejk.se senast den 22 april.

Vänliga hälsningar

Styrelsen Brf Svejk

Publicerad i Uncategorized