Nyhetsbrev april 2020

Bästa medlem,

Det är fortsatt mycket som händer i huset. Och i världen… Corona-pandemin har gjort tillvaron annorlunda för de flesta av oss på något sätt. Hoppas ändå att ni alla medlemmar, efter omständigheterna, mår bra. Lite information om läget i huset.

Ekonomi

På grund av Corona har våra hyresgäster just nu en besvärlig ekonomisk situation. De har vädjat till styrelsen om en hyresrabatt. Styrelsen har därför beslutat att bevilja en hyresrabatt under tre månader, i enlighet med regeringens förslag. Det innebär att, om staten går in och tar 25 % av hyran för dessa månader så gör föreningen samma uppoffring. Det påverkar naturligtvis vår ekonomi, men ger förutsättningar för våra butiker att leva vidare och fortsätta betala hyra framöver. 

Återkoppling från ventilationskontroll

Den 17-18 mars genomfördes den obligatoriska ventilationskontrollen (OVKn). Den visade att nästa alla lägenheter hade för låga grundvärden. Därför kommer ventilationssystemet att behöva rengöras vilket enligt Peter Sotare åtgärdar dessa problem. Dessutom har ett antal lägenheter andra anmärkningar av olika grad som behöver åtgärdas i respektive lägenhet. Beroende på typ av fel och hur det har uppstått så kan det bli den enskilde medlemmen som får betala åtgärden. Mer information till berörda lägenheter kommer.

Håll ordning och reda i huset

Hjälp till att hålla ordning i grovsopsrummet och sortera i rätt kärl. För avfall som vi inte tar hand om i vårt rum, exempelvis metall, så finns ett kärl på Åsögatan runt hörnet.

Kommande föreningsstämma blir den 18 maj

Ordinarie föreningsstämma för räkenskapsåret 2019 kommer att hållas den 18 maj kl 19.30 på föreningens innergård. En formell kallelse med dagordning skickas ut tre veckor innan mötet. Motionstiden har gått ut.

Aktuellt om fasaden

Styrelsen genomför en upphandling för att reparera de skador på fasaden som uppstod i samband med fönsterrenoveringen. Vi planerar för detta arbete under maj månad.

Styrelse

Styrelsen har haft extra mycket arbete under det senaste året. Alla ställer upp och bidrar inom olika områden på ett konstruktivt sätt, vilket gör att arbetet går framåt i god anda.
Ordförande: Karolina Renhed Ledamöter: David Sunnerfors, Helena Jönsson, Anders Wickström, Carmen Stefan Suppleanter: Catarina Hasslev
Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta någon i styrelsen, enklast på styrelsen@brfsvejk.se.

Påminnelse om andrahandsuthyrning

Om din lägenhet hyrs ut måste formuläret på föreningens hemsida uppdateras annars är inte uthyrningen giltig.

Vänliga hälsningar,

Styrelsen Brf Svejk

Publicerad i Uncategorized