Återkoppling efter slutbesiktning av fönsterrenovering

Medlemmar i Svejk,

Den 12/11 genomfördes slutbesiktningen av fönsterrenoveringen av vår utsedda fönsterexpert. Utlåtandet har nu kommit till styrelsen.

I tre lägenheter saknades nycklar och ingen öppnade, så där kunde ingen besiktning utföras.

Bland övriga lägenheter kom endast åtta igenom helt utan anmärkningar. I de fall lägenhetsinnehavarna var hemma återlämnades då nycklarna.

För övriga lägenheter finns anmärkningar som ska åtgärdas. Dessa är dock i de flesta fall ganska enkla saker exempelvis behov av bättringsmålning, justering av frigång, märken av klisterlappar kvar, ”fickor” där vatten kan ansamlas, etc. På vissa fönster noterades också glipor som medför drag och förslag på åtgärder för respektive fönster.

I något fall uppmättes förhöjd fukthalt, vilket medför ett mer omfattande arbete. I något fall hade felaktiga skruvar använts, vilket också medför ett mer omfattande arbete.

Fog och Fönster går igenom utlåtandet och kommer under början av nästa vecka avisera berörda lägenheter, med en lapp på dörren, om vilken dag som anmärkningarna ska åtgärdas. Vi hoppas alla att det ska gå fort.

För allas information så är det en glipa på ungefär 1 mm mellan ytter- och innerfönster. Det är helt fackmannamässigt och innebär att det blir (ska vara) en viss luftcirkulation mellan fönsteren för att undvika kondensbildning. Tätningslisten sitter på innerfönstret och tätar mot karmen. Den är och ska vara något längre en fönsterbågen, så klipp inte bort den biten. Det är möjligt att sätta en dammtätningslist i glipan men experterna hälsar att den har mycket liten inverkan på eventuellt drag från fönstret.

Hälsningar,

//Styrelsen

Publicerad i Uncategorized