Nyhetsbrev juni

Bästa medlem,

Sommaren är på intåg med en säkerligen välbehövlig vila för många av oss. Men tiden går fort och snart är det mitten av augusti. Då drar en del restpunkter igång, som styrelsen redan nu vill flagga för.

Återkoppling från ventilationskontroll

Den 17-18 mars genomfördes den obligatoriska ventilationskontrollen (OVKn). Den visade att nästa alla lägenheter hade för låga grundvärden. Därför kommer ventilationssystemet att rengöras. Det kommer att starta vecka 35. Det innebär att Peter Sotare behöver komma in i våra lägenheter igen. Åtta lägenheter är ombyggda på ett sätt som inte följer originalutförande och inte uppfyller kraven. Åtgärderna i dessa lägenheter kommer i slutänden att belasta respektive medlem. Mer information om projektet kommer i augusti.

Ekonomisk förvaltning

Under året fasar vi ut Botema som föreningens ekonomiska förvaltare. Istället kommer dessa tjänster att levereras av Nabo. De har ett modernare ekonomisystem och en web-portal för enklare digital informationsöverföring där både styrelse och medlemmar lan logga in med Bank-ID.

Renovering av grannfastigheten

Med start den 1/9 kommer vår grannfastighet mot gården att byta ut sitt bjälklaget. Väderskydd kommer byggas upp och eventuella stödben till detta kommer hamna på insidan av vår gård. Tyvärr kommer det innebära störningar för oss dagtid, när arbetet pågår, framför allt den första månaden. Arbetet beräknas pågå i sex månader.

Extra föreningsstämma

Till hösten kommer styrelsen att kalla till den extra föreningsstämma som vi beslutade om vid vår ordinarie stämma. Då behandlar vi de inkomna motionerna.

Reparation av putsskador

Styrelsen har genomfört en upphandling för att reparera de skador på fasaden som uppstod i samband med fönsterrenoveringen. Svensk Byggservice har fått uppdraget. Arbetet startar vecka 34. Mer information kommer i augusti.

Påminnelse om andrahandsuthyrning

Om din lägenhet hyrs ut måste formuläret på föreningens hemsida uppdateras annars är inte uthyrningen giltig. Och tänk noga igenom vem du hyr ut till!

Styrelse

Efter den föreningsstämman den 18 maj ser styrelsen ut som följer:

Ordförande: Karolina Renhed

Ledamöter: David Sunnerfors, Anders Wickström, Carmen Stefan, William Naversten

Suppleanter: Olof Kernell Fredrik Hjelm

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta någon i styrelsen, enklast på styrelsen@brfsvejk.se

Nu önskar vi först alla en riktigt trevlig sommar.

Styrelsen Brf Svejk

Publicerad i Uncategorized