Nyhetsbrev BRF Svejk – Juni 2021

Bästa medlem!

Efter ett besvärligt år för många av oss, med ett antal fall av inbrott och skadegörelse i trapphuset så har nu trygghetskameror installerats på flera platser i trapphuset. Dessa är nu igång. Vi byter också inpasseringssystem, för att obehöriga inte lika lätt ska kunna ta sig in i huset, se nedan.

Nytt inpasseringssystem med Parakey

Alla som är ägare (och ägare/permanentboendes familj) skall ha blivit registrerade som användare i Parakey-systemet och är ”uppmärkta” i systemet som ”BRF-ägare”.

Ni kan redan idag använda Parakey-låsen och vi uppmanar alla att testa systemet. Man kan antingen öppna med Parakey-appen eller (för nyare telefoner som har funktionen NFC) så kan man hålla telefonen mot Parakey-etikettens mitt där det sitter ett chip, så öppnas dörren. På iPhone sitter NFC-läsaren i ovankant på telefonen vid kameran. På Samsung ofta mitt på telefonens baksida.


I nästa steg – som kommer ske med separat information efter att systemet är slutinstallerat – så kommer alla ägare att kunna ge andrahandshyresgäster, leverantörer, bud etc nycklar själva, för den exakta tidperiod som man önskar. Dela INTE dina egna personliga inloggningsuppgifter till DITT Parakey-konto.


Det gamla systemet kommer att fortfarande att fungera parallellt under en kortare tid framöver. Mer info kommer!

BRF Svejk har gått med i Grannsamverkan Södermalm

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.


Du som medlem har möjlighet att genomföra en digital utbildning i grannsamverkan. Meddela ditt intresse till styrelsen@brfsvejk.se så får du mer info om hur du genomför den digitala utbildningen (ca 45 min).

Nu finns Brf Svejk i Safeland

Vi har skapat en egen sluten grupp i appen Safeland där vi kan hålla varandra informerade om vad som pågår i vår fastighet och område. Gå med genom att klicka på länken och registrera dig här: https://app.safe.land/g/9xbwds.

Uppfräschning av vår innergård

Som ni kanske har noterat har vi fräschatupp vår innergård med bland annat ett fler växter. Tekab har fått uppdrag att vattna dessa under sommaren.

BRF Svejk - fasad

Åtgärd mot kalldrag i fönstren

Efter det stora renoveringsarbetet med våra fönster har vi noterat att det drar in kall luft i vissa fönster.
En relativt enkel åtgärd i en lägenhet gav mycket goda resultat. Passformen på träpluggar på ytterbågen an-passades till motsvarande hål och dammlister installerades mellan bågarna. Draget försvann och det blev märkbart ljudisolerat.
Styrelsen upphandlar nu detta arbete, med planerad start efter sommaren.

Styrelse

Efter föreningsstämman den 18 maj och konstituerande möte:

  • Ordförande:
    • William Naversten
  • Ledamöter:
    • David Sunnerfors
    • Anders Wickström
    • Carmen Stefan
    • Ronny Bodinger
  • Suppleanter:
    • Olof Kernell
    • Fredrik Östman

Valberedning

  • Karolina Renhed (karolina.renhed@gmail.com)
  • Jesper Ekerling

Trevlig sommar önskar styrelsen i Brf Svejk!

styrelsen@brfsvejk.se

Publicerad i Nyhetsbrev