Nyhetsbrev november 2023

BRF Svejk Östgötagatan 32 Nyhetsbrev 

2023-11-23

Bästa medlem,

Styrelsen skickar här ytterligare information inför julen.

Värmeoptimering för att sänka uppvärmningskostnaderna

För att minska värmeförbrukningen och våra fasta kostnader, samt öka komforten, har styrelsen nu tagit i drift en smartare reglering av värmen i huset. Här får du mer information om systemet. Det visar sig att det är ganska stora temperaturskillnader i olika lägenheter, något som styrelsen nu jobbar för att åtgärda och jämna ut.

Tyvärr tvingas vi höja avgiften igen

Budgetarbetet inför 2024 var besvärligt, med tanke på alla ökade kostnader som föreningen tvingas betala.

Föreningen har dessutom under många tidigare år avstått från amorteringar på våra lån, som förnärvarande är närmare 8 miljoner kr. Vi amorterar, sedan två år tillbaka, 130 tkr/år. För att uppnå en rimligare ekonomisk balans har styrelsen beslutat att höja avgiften med 19 %. Avgiften kommer därefter att ligga på ca 700 m2/år. Notera att ett bredband, med kapaciteten 1000/1000 Mbit/s, ingår för alla lägenheter. För privatpersoner kostar en enskild sådan uppkoppling ca 550 kr i månaden.

Nu fritt att kopiera nycklar från Assa-systemet

För många år sedan byttes alla låscylindrar, in till lägenheterna, till ett ”skyddat system” som man inte fritt kan kopiera nycklar till utan styrelsens medgivande. Låssystemet från Assa heter ”CFF370”. Föreningens leverantör avseende lås är Slokab, 08-270750, info@slokab.se. Slokab har fått instruktion att alla medlemmar som hör av sig fritt skall få kopiera sina nycklar vid behov så länge skyddet för systemet gäller. Observera att Svejk INTE längre arbetar med Södermalms Lås då de vid upprepade tillfällen överdebiterat oss och skickat fakturor för orimliga saker. För information så saknar styrelsen huvudnyckel och möjlighet att gå in i några av dessa lägenheter. 

Bullerproblem för lägenheter nära restaurangen

Det är fortfarande ett problem att ljud från restaurangen tränger in i vissa lägenheter. Styrelsen jobbar vidare med frågan vilket inkluderar detaljgranskning av alla fastighetens ritningar för att hitta orsaker till hur ljudet fortplantar sig.

God Jul hälsar styrelsen i Brf Svejk, styrelsen@brfsvejk.se.

Publicerad i Uncategorized